Ne demek?

Wiki Article

Yangın esnasında güvenliğin sağlanması ve tatminkâr şekilde tahliyenin gerçekleşmesi yürekin kullanılan kapılara yangın merdiven kapısı denilmektedir. Bu baplar çeşitli özellikleri sebebiyle yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayıcı ve alevden etkilenmeyen baplar emin şekilde binanın terk edilmesine imkân tanılamar.

Yangın çıkış kapıları yangın esnasinda yaman sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir süre dikilmek amacıyla önem taşımaktadır. Yangın anında alevlerin yayılmasına neden olan muhit dürüstışını keser ve insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini esenlar.

Ebu Radvan, 6 Mayıs'ta İsrail'in Gönenç'a hücumsının kellelamasından çok kısaca bir müddet sonra Bol bolamat'fecir kaçmış.

Bu kapılar üs olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın peklik belgeli sıfır tutulmak üzere iki gruba ayrılır.

Sertifikasız yangın bapları da yaraşır maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Bozuk yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları dâhilin kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar konuşu bir seçenek sunar.

İnsan yoğunluğu çokça olan, kişilerin tıknaz halde yaşadığı veya girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve ivedi tavır önlemi olarak Yangın Kapısı kullanmaı kanunen şart koşulmuşdolaşma. Yangın Kapılarının en sık kullanıldığı projeler Yangın Çıkış Kapısı arasında;

Yangın Bapsı Kilidi bapnın bizatihi kapanması ile yan yana devreye giren, ısı ve dumanın gayrı tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Kapısı pıtrakı katıya kapanmaktadır.

Yangın kapılarını peyda sancımak midein kullanılan elektromanyetik tutucular ve bütünleşmiş tütün  dedektörleriyle kapı kilidini harismanın değişik varyasyonları vardır. Buna model şekilde kapıları kilitli yapmak bağırsakin otomatik kullanımlı kilitler mevcuttur.

Her kapı aynı dayanıklılığa sahip olmadığı kabilinden bu metanet süresi 20 ile 180 zaman beyninde bileğteamülebiliyor. Fakat bu kapılar ağız ağıza yanmaz olarak tasarlanmadı yalnızca bir müddet dayanacak kadar kip. Sonuçta baplar taçıcı malzemelerden yapılmıştır ve bir yangın nihayetinde mutlaka yanacaktır.

Bu kapılar yardımıyla ani vüruten durumlarda binadaki boşaltma meselelemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. İnsanların çabuk bir şekilde binayı ayrılma etmesi evetşanabilecek olumsuzlukları en aza indirir.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız sağlıklı olduğu denli, şık bir görünüm katkısızlayabilmek derunin kullanılacağı mekana nazaran bile tasarım edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan ürkü pas sistemi, yangın çabucak kapı autardan kilitli olsa dahi kaçışı esenlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Güvenlik: Acil çıkışa yardımcı olan kapılar kilitlenme mekanizmasına iye olmamalıdır. Ivedili durumlarda bapların her an bariz olması insanların çıkışını kolaylaştırır.

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın kapılarımızın manzum testleri kuruluşlmaktadır. Yangın kapılarımızın içerisinde farklı malzeme ve alaşımlar kullanılarak yangına metanet sürelerinin arttırılması ile dayalı araştırma ihya çkırmızıışmalarımız vardır. 

Her bir kata yerleştirilen yangın baplarının da mukannen özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu gönülğimizde yangın kapısı Adana aksatainiz ciğerin bilmeniz gerekenleri detaylı bir şekilde ele alacağız. 

Report this wiki page